lunes, 30 de mayo de 2016

Problemes sense resoldre de l' Univers


Què és la matèria fosca? I energia fosca?  

En astrofísica i cosmologia física es denomina matèria fosca a la hipotètica matèria que no emet suficient radiació electromagnètica per ser detectada amb els mitjans tècnics actuals, però l'existència dels quals es pot deduir a partir dels efectes gravitacionals que causa en la matèria visible, tals com els estels o les galàxies, així com en les anisotropies del fons còsmic de microones present en l'univers.

En cosmologia física, l'energia fosca és una forma de matèria fosca o energia que estaria present en tot l'espai, produint una pressió que tendeix a accelerar l'expansió de l'Univers, resultant en una força gravitacional repulsiva. Considerar l'existència de l'energia fosca és la manera més freqüent d'explicar les observacions recents que l'Univers sembla estar en expansió accelerada. En el model estàndard de la cosmologia, l'energia fosca aporta gairebé tres quartes parts de la massa-energia total de l'Univers.

Univers o Multivers?

Actualment els científics debaten sobre dos possibles teories.
Alguns científics afirmen que només hi ha un únic univers, és a dir, només hi ha un univers, en el que vivim.
En canvi altres pensen que existeixen universos paral·lels i fins i tot amagat i aquesta idea sembla de ciència ficció, però aquests científics treballen a definir no només si hi ha multiversos, sinó que com són i de quina forma existeixen i com es relacionen  entre si.

No hay comentarios:

Publicar un comentario